07/02/17: Zelzate eindelijk budget…….maar zonder een extra bijdrage van de stekste schouders

Uit Het Laatste Nieuws:
ZELZATE 08/02/2017 – 02u50
Derde keer, goede keer: budget en meerjarenplan eindelijk goedgekeurd

Zelzate heeft eindelijk een goedgekeurd budget voor 2017. Weliswaar zonder de steun van oppositiepartijen sp.a en PVDA+, dat nog probeerde om er een nieuwe oppervlaktebelasting door te krijgen die de gemeentekas jaarlijks 400.000 euro moest opleveren.
Nadat burgemeester Frank Burgemeester (VLD-SD) in december en januari geen meerderheid vond voor zijn budget en meerjarenplan, werden beiden gisteren wel goedgekeurd. Bruggeman moest daarbij onder druk van coalitiepartner N-VA wel een aantal toegevingen doen. Zo voorziet de gemeente 225.000 euro extra voor de heraanleg van het busplein, 20.000 euro voor de verharding van de parking aan de Vredekaai en 6.000 euro voor de brandveiligheid van de jeugdcontainers op de Chalmetlaan.

Oppositiepartijen sp.a en PVDA+ vonden het voorstel allesbehalve ver genoeg gaan. “Dit blijft een keihard besparingsbeleid. Hoe leeg kan een lege doos zijn”, stelde Brent Meuleman (sp.a). Steven De Vuyst (PVDA+) probeerde nog om er een nieuwe oppervlaktebelasting door te krijgen. “Het gaat om een progressieve belasting waarbij we de breedste schouders de grootste lasten willen laten dragen. Door ArcelorMittal, Jan De Nul, Fluxys, Rütgers en Terranova extra te belasten zou de gemeente jaarlijks 400.000 euro opstrijken. Geld dat direct kan geïnvesteerd worden in de gemeente. Bovendien biedt het mogelijkheden om de kleine zelfstandigen en KMO’s jaarlijks een belastingvermindering van 100 euro per jaar te bezorgen.” De meerderheid ging evenwel niet op het voorstel van PVDA+ in. (KVZ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>